Wij vertellen u iets over onze geschiedenis

In Idar-Oberstein, destijds 's werelds grootste handelscentrum voor edelstenen, werd in 1895 het bedrijf Albert Brusius opgericht met een door water aangedreven edelsteensnijderij aan de Idarbach in het Kirschweilertal. Later was hij de eerste die zijn "fabriek" "in het dorp" verplaatste en de grote slijpschijven, door middel van een benzinemotor, aandreef via een vertakt aandrijfframe aan het plafond met lange leren riemen. Hij was ook de eerste die per stoomschip naar het toenmalige Zuidwest-Afrika (nu Namibië) reisde om enkele "edelsteenvelden" voor zijn twee zonen te kopen en zo de ruwe steenbevoorrading van Kirschweiler veilig te stellen. Onder andere aquamarijn, aragoniet, fluoriet, jaspis, tijgeroog, toermalijn... Kom eens hier. Albert Brusius importeerde zijn ruwe stenen ook uit andere landen. Een opmerkelijke nostalgische herinnering is onder meer dat hij rauwe opalen in hoeveelheden per koeienwagen van het treinstation Idar-Oberstein naar Kirschweiler bracht. 

In 1962 voegde haar schoonzoon Carel Homberg zich bij haar en al snel ging het bedrijf verder onder de naam Homberg + Brusius. Er waren boomjaren van toermalijn, tijgeroog, hematiet, turkoois. Het was een spannende tijd toen we naar Rusland reisden en daar zo onopvallend mogelijk grote hoeveelheden "ruwe stenen" gingen importeren, vanwege de concurrentie. Het was belangrijk om snel grote maalderijen te vinden voor grote inspecties voor het "snelle geld" mogelijk, zodat we onmiddellijk bij aankomst konden sorteren, bellen en onderhandelen om de goederen snel naar de molen te vervoeren in een geleende kipper (van bekende aannemers) (bijv. lapis lazuli, jade, rhodoniet, roze kwarts, malachiet...).

* * * 50 jaar machines * * * In 1972, de productie en dus de wereldwijde handel van machines voor edelsteenverwerking, onder andere, evenals de handel in accessoires en schuurmiddelen van verschillende soorten, sieraden onderdelen, decoratieve en geschenkartikelen, enz. 50 jaar geleden bedacht Carel Homberg de naam Spirator voor onze vibrator. Toen we met onze eerste website online gingen, was de naam daar lange tijd niet bekend. Inmiddels komt de naam veel voor en wordt met plezier en veel gebruikt.

In 1989 sloot de schoonzoon von C.Homberg zich aan en nam de naam Homberg aan. Hij werd al snel een ervaren en belangrijk lid van het bedrijf. Begin 2014 nam Kitty Homberg (oudste dochter van C.Homberg en echtgenote van H.Homberg) het bedrijf over, na jarenlange samenwerking. Haar zus Rebekka Homberg (jongste dochter van C. Homberg) is al jaren betrokken bij het bedrijf. Het goede advies, de service, onze kwaliteit zijn altijd rondgekomen, omdat Als familiebedrijf streven wij ernaar om onze klanten uit alle landen met raad en daad van dienst te zijn. Wij adviseren u voor en na de aankoop.

Wij leveren inherent aan de verwerkende industrie, zoals slijpderijen, goudsmeden. Ook andere werkplaatsen, universiteiten en instituten behoren tot onze klanten. Nadat de hobby van stenen verzamelen en hobby slijpen opkwam, waren en zijn wij ook hiervoor de juiste leverancier. Onze hoofdactiviteit is postorderverkoop. Bezoek ons in Kirschweiler of Neem een kijkje op onze website of onze catalogus met lijsten. 

PS: We proberen onze website informatief, duidelijk en persoonlijk te maken, zonder franje, intro's en vervelende reclame. We verontschuldigen ons voor elk gebrek aan perfectie. Wij ontwerpen onze pagina's zelf. Dat is belangrijk voor ons. We staan open voor elke hint. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om onze klanten te bedanken voor hun frequente lof. Hartelijk dank daarvoor. 

H+B Team

Familie Homberg
 
E-Mail
Anruf
Karte
Infos
Instagram